digitale kabeltelevisie

« november 2008 januari 2009 »



Archief december 2008

Ziggo gaat frequenties in Twente nog niet wijzigen (update)

12 december 2008

ziggo logoDe voor dinsdag 16 december geplande wijzigingen van een aantal frequenties van digitale televisie in Twente (Nit 9001) en Cogas gebied (Nit 9004) zijn uitgesteld. Deze zullen nu begin 2009 plaatsvinden. Deze wijzigingen zijn nodig als voorbereiding op de introductie van Video on Demand en High Speed Internet (Docsis 3.0). Er zullen totaal 8 frequenties aangepast worden.

# permalink

UPC komt terug op belofte digitale televisie Betuwe

08 december 2008

upc logoUPC wil in het eerste kwartaal van 2009 de mogelijkheden voor digitale televisie in de gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen volledig in kaart hebben. Kort daarna hoopt de kabelaar ook daadwerkelijk digitale televisie aan te kunnen bieden. UPC bekijkt nu hoe en in welke vorm digitale televisie het best aangeboden kan worden. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

UPC-woordvoerder Ronald Sutmuller komt hiermee terug op zijn eerdere uitspraak bij Omroep Gelderland dat alle inwoners van de Achterhoek en de Betuwe begin 2009 via de kabel digitale televisie kunnen kijken. "Dat kwam in de uitzending wat stelliger naar buiten dan de bedoeling was", aldus Sutmuller. "Het gaat om een grote investering. Daarom moet er goed bekeken worden welk pakket we aan welke gemeente aanbieden. Anders wordt de investering niet terugverdiend."

Bron: Brabants Dagblad

# permalink

Edam-Volendam sluit tweejarig contract met Ziggo

03 december 2008

edam volendamDe gemeente Edam-Volendam gaat haar kabelnet niet verkopen, maar sluit een overeenkomst voor twee jaar met Ziggo. Eén van de gemaakte afspraken is dat het digitale zenderaanbod belangrijk wordt uitgebreid zonder dat de abonnee wordt geconfronteerd met hogere kosten.

Tot nu toe beheerde de gemeente haar eigen kabelnet. Daarop is een beperkt digitaal pakket beschikbaar. Het was ooit de bedoeling dat (toen nog) Multikabel aanvullende pakketten zou gaan verzorgen, maar dat is er nooit van gekomen, o.a. door de fusie-perikelen van Ziggo. Afgelopen zomer wilde de gemeente het kabelnet verkopen, maar de gemeenteraad stak daar een stokje voor. Daarna werd er een onderzoek gestart naar de mogelijke opties van het kabelnet.

Wethouder Wim Runderkamp van economische structuur, portefeuillehouder voor de CAI: “De discussie die we gevoerd hebben over de CAI hield vooral verband met de technische (on)mogelijkheden die de CAI ons biedt. De ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie gaan in sneltreinvaart en als College hadden we toch de zorg dat we niet meer konden aansluiten bij die ontwikkelingen zonder grote investeringen te doen. Het is logisch dat ook in onze gemeente een steeds grotere vraag is naar aanvullende diensten via de kabel, zonder dat we de abonnees willen confronteren met behoorlijk hogere kosten. De overeenkomst is er dan ook één met gesloten beurzen. De gemeente brengt Ziggo geen kosten in rekening en Ziggo draagt de kosten voor het realiseren van digitale doorgifte.

De overeenkomst met Ziggo is voor twee jaar afgesloten. De gemeente zal later beoordelen of deze overeenkomst zal worden voortgezet.

Bron: Edam-Volendam

# permalink